R I E K U S

Bio

Riekus portret RIEKUS behaalde in 2000 cum laude zijn Master Freie Kunst aan de Kunsthochschule Kassel (KHK) in Duitsland en kreeg het traject van Meisterschüler aangeboden. Het daaropvolgende jaar behaalde hij deze titel onder de supervisie van professor Rolf Lobeck (KHK) en professor dr. Ursula Panhans-Bühler (Universiteit van Kassel).

Het werk van Riekus laat zich kenmerken door eigenzinnigheid en een brede kennis van materialen waarbij hij de grens van uitdrukking opzoekt. Hij vernieuwt zichzelf voortdurend, en gaat voorbij aan herkenbare esthetiek om contact te kunnen maken met het ongekende. Processen van transformatie zijn de rode draad van zijn dynamische oeuvre. Zijn taal is direct. De materie staat voorop. Dit kan rauwe beelden opleveren, waarin hij de onrust van deze tijd vangt, tot aan beelden van absolute verstilling. In zijn onderzoek maakt hij een bewuste slingerbeweging, zoekend naar verbindingen, tussen het opbouwen van lagen en afbreken van de vorm. Tussen verdwijnen en verschijnen.

In 2007 neemt hij met r.&.r. deel aan het alternatieve programma van documenta 12 georganiseerd door het Kasseler Kunstverein. Hij keert in 2018 terug naar Kassel voor een reünietentoonstelling met zijn oud-professor Rob Scholte in Museum Fridericianum. Riekus exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Zijn schilderijen, tekeningen en objecten maken deel uit van privé en publieke collecties.

Bezoek voor een grotere selectie van zijn werk: www.riekus.com
Geïnteresseerd? Neem contact met hem op via: